Қауын – қарбызбен уланудың алдын алу

Қауын-қарбызды сенімді және тексерілген сатушылардан сатып алыңыз, қауын-қарбыздарды автомагистральдардың жанынан сатып алудан аулақ болыңыз, өйткені жидектің бетіне газ қалдықтары түсуі мүмкін. Сауда обьектілерінде өнімнің сапасы мен қауіпсіздігін растайтын құжаттар болуы керек.

    Сатып алғаннан кейін, қауын-қарбызды тоңазытқышта, таза, жабық контейнерде, бактериялардың көбеюіне жол бермеу үшін шикі өнімдерін бөлек сақтаңыз. Зиянды токсиндердің жиналуын және ықтимал улануды болдырмау үшін келісілген қауын-қарбызды бір күннен артық сақтамаңыз.

   Егер сіз қауын-қарбызды кескен кезде әдеттен тыс иісті, дәмді сезіп, құрамының өзгешелігін байқасаңыз, оны жеуден бас тартқан дұрыс.

   Қауын-қарбызды жегеннен кейін улану белгілерін байқасаңыз, дереу дәрігерге хабарласыңыз. Өзін-өзі емдеуге болмайды.

 

Искакова Айгүл Сабырқызы

Атырау облысының санитариялық-эпидемиологиялық бақылау департаменті басшысының орынбасары

ФОТОГАЛЕРЕЯ

БІРІҢҒАЙ МЕМЛЕКЕТТІК БАЙЛАНЫС

AQPARATPRINT